Inwoners van Blaricum voor wie JSR Makelaars een woning heeft aan- of verkocht noemen Blaricum een heerlijk dorp om te wonen.

Gelegen midden in het Gooi, authentiek, rustig en groen, omringd door veel natuur. Uitgestrekte heidevelden met een schaapskooi (bewoond door een kudde van ongeveer 40 schapen) omgeven Blaricum.

Bovendien centraal gelegen ten opzichte van de grote steden van de Randstad. Amsterdam ligt op 25 autominuten afstand.

Blaricum is van oorsprong een boerendorp en daar is nog veel van terug te vinden.

In de prachtige, historische dorpskern ligt een groot aantal, veelal met zorg gerestaureerde boerderijen met rieten daken. De kronkelweggetjes zijn omgeven door groene hulsthagen, verspreid liggen weilandjes, paarden lopen langs en de kinderen kunnen hier nog op straat spelen.

De gezellige dorpskern heeft leuke en bijzondere winkels en veelzijdige horeca, waaronder bekende gelegenheden als Moeke Spijkstra, de Oude Tak, Blushing en niet te vergeten ijssalon De Hoop.

 

Rondom het Oude Dorp van Blaricum liggen de villawijken.
Hier vindt u prachtige land- en familiehuizen, veelal ontworpen door vermaarde architecten.
JSR makelaars Blaricum heeft hier in de loop der jaren vele villa’s voor onze opdrachtgevers mogen aankopen en verkopen.

De Bijvanck en de Blaricummermeent

Daarnaast heeft Blaricum een wijk met moderne eengezinswoningen: De Bijvanck en een nieuwbouwwijk met bijzondere architectuur: De Blaricummermeent. Laatst genoemde is nog volop in ontwikkeling.

Ook in deze wijken is JSR Makelaars actief.

Blaricum heeft zelfs een strand, gelegen langs het Gooimeer.

Activiteiten in het dorp

Het dorp kent vele sportfaciliteiten. Blaricum Promotion en de verenigingen van het dorp organiseren het hele jaar door tal van evenementen zoals bijvoorbeeld de Blaricumse Oldtimer dag, de Wijnproeverij en de Stad en Lande Ruiterdagen.

De Blaricumse Feestweek is een niet te missen evenement, evenals het zomerconcert bij Rust Wat.

Loop gerust eens binnen in ons makelaarskantoor

Het kantoor van JSR Makelaars bevindt zich midden in het Oude Dorp van Blaricum aan de Dorpsstraat 3a, tegenover de Muziektent en de Erfgooiersboom.